Makelaarskrant: Onderscheidende afwerkingen voor buitenmuren

Posted by on Dec 15, 2014 in Buiten | No Comments
NIJKERK – Een buitenmuur stucen is de ideale oplossing voor het creëren van een nieuwe uitstraling voor uw huis of bedrijfspand zonder dat er intensief verbouwd hoeft te worden. Neem bijvoorbeeld dit project waarbij op een deel van de gevel cementstuc is aangebracht, waardoor het hele pand een nieuwe look heeft gekregen.

 

Cementstuc is een pleister welke zelf ontwikkeld is door het Stuc Atelier van Molitli Interieurmakers. Stuc Atelier is een begrip in wand- en vloerafwerkingen in de ruimste zin van het woord. ,,Door onze jarenlange ervaring hebben wij een groot aantal producten ontwikkeld, zodat er voor elke ruimte en elk type klant een geschikt materiaal is.”

 

,,Voor dit project hebben we de cementstuc gemengd met een speciaal materiaal waardoor het product sterk, flexibel en waterdicht wordt en dus geschikt is voor buitenmuren.” Cementstuc heeft een stoere betonlook uitstraling en is verkrijgbaar in een aantal grijstinten.
Naast cementstuc is kalei ook een prachtig materiaal om een buitengevel een nieuwe look te geven. Kalei is weersbestendig en laat de structuur van het metselwerk zichtbaar. ,,Kaleien is een eeuwenoude techniek voor het authentiek afwerken van binnenmuren en buitengevels.” De Kalei bestaat uit o.a. minerale grondstoffen en cementvrije bindmiddelen zoals kalk, die het ademend en vochtregulerend karakter van de gevel of de muur onveranderd laten. Maar daarentegen maakt Kalei ook een glad- de muur robuust en stoer.”
Een groot voordeel van de afwerkingen van Stuc Atelier is het grote aanbod aan uitvoeringen. ,,Door de verschillende kleuren en manieren van aanbrengen, kan voor elk pand een unieke uit- straling gecreëerd worden.”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.