Makelaarskrant: Stuc Atelier geeft badkamers snel een make-over

Posted by on May 12, 2014 in Badkamer | No Comments

NIJKERK – Snel een nieuwe look voor de badkamer. Het kan tegenwoordig dankzij toepassing van polystyreen-hardschuim elementen.

,,We maken sinds kort gebruik van deze elementen. Het is de perfecte ondergrond voor het materiaal betonstuc waar wij veel mee werken. Daarmee kunnen we een bijzondere en eigentijdse look creëren in een badkamer. Betonstuc is het nieuwe marmer, het is verkrijgbaar in meer dan 80 kleuren”, vertelt Hans Doppenberg van Stuc Atelier. In de showroom van Molitli Interieurmakers toont hij een ruimte die in korte tijd is omgetoverd tot een luxe badkamer met prachtige betonstuc wanden en vloer.

Dragende hardschuimelementen zijn ideaal als bouwmateriaal voor zowel bestaande als nieuwe badkamers. Doordat er standaardelementen op voorraad zijn, kunnen relatief eenvoudige badkamers snel gerealiseerd worden. Dit kan door de elementen over de huidige ondergrond te plaatsen, in plaats van een cementdekvloer. ,,Je bespaart dus de droogtijd”, vertelt Hans.

Ook maatwerk is mogelijk. Uit grote blokken geëxpandeerd schuim kunnen meer specifieke, veelzijdige vormen gesneden worden. Denk bijvoorbeeld aan slakvormige doucheruimtes, vertelt Hans. ,,Recent hebben we een stoomcabine op maat gemaakt en afgewerkt met betonstuc. Deze stoomcabine is uit slechts enkele elementen gemaakt, die ter plaatse alleen nog maar ineengezet, verlijmd en aan de naden van de elementen verstevigd moesten worden.”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.